Where to find my creations?

You can find all my creations on Facebook which is more update. Here you will find tutorials and background information about my creations

zaterdag 27 augustus 2016

fortunetelling


 Soms kan ik moeilijk kiezen tussen de verschillende kleurmiddelen, ze zijn ook allemaal zo leuk om te gebruiken en de resultaten zijn per soort kleurmiddel net weer even anders. Een oplossing is om ze te combineren in 1 project. En dat heb ik dan ook gedaan in dit project. Ik heb Copic Markers gecombineerd met kleurpotloden. 

Ik heb deze mooie zigeunerin.van Crafts & Me gebruikt (van Emilie Jarrige).
Ik ben begonnen met de Copic Markers. Veel potloden zijn op olie of wax basis. Als ik de potloden eerst gebruik, kunnen de punten van de Copic Markers vet worden en dan moeten ze vervangen worden. 
Ik begin altijd met een laag E50 die ik aanbreng over het hele lichaam. Daarna gebruik ik de E00 om een start te maken met de schaduwen. De schaduw maak ik wat intenser door het gebruik van W1, 3, 5 en BV00. Daarna blend ik de lagen door elkaar met de E000 en 0000. 

Voor de ogen heb ik E25, 29 en 79 gebruikt met wat vlekjes van YG18 en Y35. Het zwart in de ogen heb ik donkerder gemaakt met een Copic Multiliner. De schaduw in de ogen breng ik aan met W3 en BV00.

De lippen zijn ingekleurd met E95, YR04 en 18. Het witte lichtvlekje is gemaakt met kleurpotlood. 

De schaduw in het gezicht zet ik nog een beetje aan met kleurpotlood.


De tatoeages en sieraden zijn ingekleurd met V04, G14, YR04, C3 en C5. Bij de sieraden in het haar heb ik ook de Molotow Liquid Chrome gebruikt voor een beetje extra glans. Ook hier de schaduwen nog wat dieper van kleur gemaakt met kleurpotlood. 

Voor het haar heb ik een hele rits rode, gele en roestkleurige markers gebruikt. Ik ben begonnen met de E08 als donkerste kleur. Daarna heb ik van donker naar licht gewerkt met YR18, 04, Y32, 35 en 38. Door de lichtste kleur worden de donkerste kleuren wat fletser, Ik breng daarom nogmaals de donkerste kleuren aan. Ook hier breng ik breng ik nog wat accenten aan met kleurpotlood. En dit is het kant en klare project. De combinatie geeloranje met violet vind ik altijd prachtig en gebruik ik dan ook graag. De hoofddoek en jurk zijn daarom ingekleurd met V09, 05, 04 en 06.

groetjes
Mirandamaandag 15 augustus 2016

gelliplate en image transfer

Vandaag wil ik jullie laten zien hoe je een leuke imagetransfer kunt maken op een gelli-plate achtergrond. Ik heb hiervoor een afbeelding gebruikt van Crafts and Me, maar je kunt natuurlijk ook een leuke foto van jezelf, de kinderen of huisdier gebruiken. Benodigheden:
een gelli-plate achtergrondje
een leuke print gemaakt op een laserjetprinter (inktjet werkt minder goed)
gel medium mat
een sprayflesje water
gesso


Als eerste heb ik de achtergrond weggescheurd. 


Leg de afbeelding onderste boven op je achtergrond en teken de vorm na. Als er in je afbeelding letters of cijfers zitten, maak dan een print in spiegelschrift, anders is je transfer niet leesbaar.


Vul de omtrek in met witte gesso. Hierdoor zal de afbeelding beter overkomen. Als je geen gesso gebruikt zijn alleen de zwarte delen van de print zichtbaar. De rest is dan doorzichtig. 


Smeer een laag matte gel medium op de afbeelding en laat deze drogen. Smeer ook het witte gedeelte op de achtergrond in met gelmedium. 
Smeer daarna nogmaals de afbeelding in met dikke laag gel medium en leg de afbeelding op het witte gedeelte van je achtergrond.
Wrijf de lucht er onderuit en laat goed drogen, bij voorkeur een nacht.


Spray  water op de afbeelding. laat dit even intrekken.....


..... en wrijf dan met je vinger het papier er af.
Laat tussendoor even drogen. Als de afbeelding weer wit wordt, heb je nog niet alle papier er afgewreven. Spray er weer water over en wrijf de rest van het papier weg. 


Uiteindelijk heb ik 3x water gesprayd om de restjes weg te wrijven. 
Je achtergrond zit er nu zo uit. 


Ik heb er uiteindelijk een art journal pagina mee gemaakt. De rand en tekst zijn geschreven met de Molotow Liquid Chrome marker.

groetjes en tot de volgende keer

Miranda
dinsdag 2 augustus 2016

Puddycats

De vorige maand had ik met de gelli-plates al een paar leuke achtergronden gemaakt. Zonde om deze natuurlijk niet te gebruiken. 

Met de gelliplate heb ik eerst kleurlagen met Dylusions paints aangebracht en in de tweede laag art foamies (een soort schuimrubberen stempels). Ik heb deze keer niet veel structuurlagen aangebracht. 

De eerste 2 achtergronden heb ik aan elkaar geplakt, omdat ik een langere creatie wilde maken. 

Op de overige 2 vellen heb ik de nieuwe Puddycats van Dylusions gestempeld (zijn ze niet superleuk).Om wat meer detail te krijgen, heb ik alle beestjes verder bewerkt met potlood en de markers wit en zwart van Dylusions. 

Omdat ik de spreuk van Dr Seuss wel erg leuk vond om te gebruiken, heb ik er 1 hondenhoofd tussen geplakt. groetjes
en tot de volgende keer

Miranda