Where to find my creations?

You can find all my creations on Facebook which is more update. Here you will find tutorials and background information about my creations

woensdag 27 juli 2016

groene schaduw

Waarschijnlijk denken jullie nu..wat bedoelt ze hier nu weer mee, maar het is zoals het er staat, ik heb deze keer groene schaduw aangebracht op mijn poppetje. 

Schaduw is niet alleen zwart of donkergrijs. In de schaduw zie je eigenlijk altijd nog wel wat kleur terug van het voorwerp dat je kleurt of de reflectie van voorwerpen in de omgeving. In de afbeelding die ik voor deze art journalpagina heb uitgekozen, houdt het meisje een draakje vast. Ze is zelf eigenlijk ook een drakenmeisje met hoorntjes op haar schouders en rug. Ik vond een groene schaduw hierbij erg passend.


Als eerste heb ik een laag E50 aangebracht. Ik breng de laag snel aan zonder me druk te maken over streepjes. Er komen nog zoveel lagen bovenop, dat de streepjes straks weg zullen zijn.
Na de basis laag gebruik ik BG10 voor de eerste laag schaduw in het gezicht en op de huid.  Vervolgens pak ik de E00 om meer warmte en vorm in het gezicht aan te brengen. Het groen is een koele kleur die nog een warme tegenkleur nodig heeft.
Met BG11 maak ik de schaduw nog wat dieper. Omdat ik nog niet tevreden ben gebruik ik daarna W1, 3 en 5 voor de diepste schaduw in het gezicht zoals onder de neus en bij de oogkassen. 

Als ik tevreden ben, blend ik alle lagen met elkaar met behulp van de E0000.

De draak is ingekleurd met een hele serie groen en violet-blauw. In eerste instantie vond ik het te groen worden en had ik een paar tegenkleuren nodig. Ik heb hiervoor violet-blauw en oranje gekozen. 
De gebruikte kleuren zijn:
YG 01, 05,06,07,17,67 
BG10,11,13,15,18,70,72,75,78
B60,63,66, 69.

Ik heb deze kleuren ook gebruikt voor de vleugels en de jurk van het drakenmeisje. 

Aan het oog van de draak heb ik nog een beetje Y35 toegevoegd, zodat het oog wat levendiger werd. 

De hoorntjes bij de draak en het drakenmeisje zijn ingekleurd met Y32,35,38 E50, W1 en 3.

In deze fase besluit ik om eerst de zwarte stukken nog wat zwarter te maken met een Copic Multiliner. Tevens bedenk ik dat het leuker is om de sproeten vanaf de rug door te laten lopen in de nek en op het gezicht. 


Na een laagje multiliners en nog wat meer sproeten in het gezicht ziet het drakenmeisje er nu zo uit. In de ogen van beide breng ik met een witte molotov wat highlights aan. 


Ik gebruik nogmaals de E0000 om alle lagen goed te blenden. 


En dit is de pagina geworden. 
De achtergrond is gemaakt met Dylusions paints/
De gerbuikte stencils zijn van Pronty, Ranger en Joggles.
Het drakenmeisje is getekend door Tanya Bond. 

groetjes en tot de volgende maand


vrijdag 15 juli 2016

too many tabs open

Het leuke van de gelli-plate is toch dat je oneindig veel mogelijkheden hebt. 
Deze keer heb ik met Dylusions paints gewerkt. Dit betekent doorwerken. Op de gelli-plate droogt de verf al vrij snel, maar de Dylusions paints is gemaakt om extra snel te drogen. Dus alles klaarleggen, zorgen dat er geen afleiding is en snel doorwerken .


Als eerste heb ik met een paar felle kleurtjes een paar effen achtergronden gemaakt.
Kies 2 of 3 kleurtjes en rol de gelli-plate in en maak gelijk een print. 


Ik heb gewoon een paar effen achtergrondjes gemaakt. Ze zien er niet strak uit, maar dat wilde ook niet, de vlekkerige structuur draagt bij aan de achtergrond. 


Voor de volgende stap smeer ik alleen een strook verf op de gelli-plate en leg er het sterrenstencil van Pronty in. ik druk het stencil aan en haal het weer weg. Je krijgt dan een afdruk in de verf. 


In de volgende stap, leg ik 1 van de gekleurde achtergronden op de gelli-plate met sterren. Ik pak niet de hele strook, maar stukjes. 
De rest van de verf pak ik ook met andere prints. 

Dit idee herhaal ik met verschillende kleuren en breng daarmee patroontjes aan op alle achtergronden.  Hieronder volgen nog een paar voorbeelden met achtergronden die op deze manier zijn ontstaan. Ik heb nu weer een leuk stapeltje met achtergronden en kies er eentje uit voor mijn art journalpagina. 


Voor mijn pagina heb ik stempels gebruikt van Dylusions. Deze keer heb ik kleurpotlood gebruikt om ze in te kleuren. De spreuk is ook van Dylusions...die heeft altijd van de leuke ironische uitspraken. 

groetjes en tot de volgende keer

woensdag 13 juli 2016

muchness

Onlangs heb ik in de bioscoop het vervolg op Alice in Wonderland gezien, Through the Looking Glass. Een fantastische film met superleuke wezens , mooie werelden , magische gebeurtenissen en niet geheel onbelangrijk Johnny Depp. 
Alice in Wonderland is wel mijn favoriete sprookje, in boekvorm, maar ook als film. 
Na de film moest ik ook gelijk aan deze "mad hatter" van the East Wind denken. Ik had hem al een tijdje terug gekocht, maar nog niet gekleurd. 


Er is geen specifieke reden voor om te beginnen met het kleuren van het gezicht, maar omdat het gezicht wel het belangrijkste onderdeel is van een poppetje, begin ik er wel altijd mee. Als het gezicht niet goed lukt, stop ik direct, de rest wordt dan ook niets. 

Ik begin met een dunne laag E50, dit is een koele beige tint. Daarna breng ik met E51 vast wat schaduwen aan op de plekken waar ik deze wil hebben. Vervolgens gebruik ik BV000 om de schaduwen wat beter aan te zetten. In deze fase is het dus belangrijk om te bepalen waar je het licht vandaan laat komen. Voor de meest verre gedeeltes op het gezicht, waar geen zonlicht komt, breng ik ook een laagje B0000 aan. Schaduw is koel en dit probeer ik te bereiken door het gebruik van een koele kleur uit de B serie. 
Ik ga terug naar E00, om het gezicht iets meer warme tinten te geven. In de ooghoeken gebruik ik ook nog wat W1 en 3. Daarna ga ik pas blenden met E0000. Door het blenden willen de kleuren wel eens wat lichter worden, ik breng na het blenden daarom nogmaals de schaduwen aan om meer diepte te creĆ«ren. 


De kleding en de haren heb ik vanaf donker naar licht gekleurd.

In de haren ben ik begonnen met de E09. Deze breng ik aan op de schaduwplekken. Daarna werk ik het haar verder uit met YR 14, 15 en 18 en voor de highlights YR23. 
Ik heb dezelfde kleuren gebruikt voor de sjaal op de hoed en de das.

De hoed en jas zijn ingekleurd met de BG serie. Ik ben begonnen met BG09 op de schaduwplekken. Daarna heb ik de jas en hoed verder uitgewerkt met BG07, 05, 02 en 01. De BG01 gebruikt om de voorgaande lagen te blenden. Ook hier ontstaat door het blenden een lichtere tint dan ik zou willen. Ik breng daarom nogmaals BG09 aan. Uiteindelijk vond ik de donkerste kleur nog te licht en heb toen BG75 toegevoegd. 


Voor de tekst, afkomstig uit Alice in Wonderland en gesproken door the Mad Hatter tegen Alice, heb ik geschreven met een fantastisch nieuw product, de Molotov Liquid Chrome. Een marker op acrylbasis die glimt als een spiegeltje. Het is niet gemakkelijk om dit op de foto vast te leggen, maar het is net een spiegeltje, echt prachtig. Alle letters heb ik omlint met een Copic Multiliner 0,3 mm. En dit is de complete pagina in mijn art journal. Ik heb de mad hatter op een achtergrond van Dylusions Paints geplakt. 
De borderrand is ingekleurd met een Molotov zwarte acrylmarker. 


muchness

vrijdag 1 juli 2016

new challenge over at CRAFTS AND ME

We have a new challenge over at the Crafts and Me challange blog. This month the theme is easy Anything goes with an ption of summer memories.

I choose to use a lovely mermaid by Robin Pushay, because mermaids remind me of summer. I have coloured her with Copic Markers


Hope over to the blog to get some more inspiration by my teamies and join the challenge.
You can find the blog here: crafts and me.


hugzz
Miranda

gelli printing op zwart papier

Meestal gebruiken we wit papier op de gelli-plate. De kleuren van de inkt of verf komen dan erg mooi over. Maar het is ook erg leuk om op zwart papier te printen. In deze blogpost wil ik jullie daar wat van laten zien.
Door zwart papier zullen de kleuren minder fel overkomen. Als je dit effect wilt verminderen, is het handig om eerst een witte gelli-print te maken. Ik heb hier een wit laagje  titaanwit van Ara aangebracht er een stencil opgelegd en en wat verf weggedept. Je krijgt dan al een leuke afdruk op het zwarte papier.


Als je daarna een 2de laag aanbrengt, komen de kleuren mooi over.
Voor de 2de laag breng ik alleen verf aan op de ene helft van de gelli-plate. Ook hier leg ik er een stencil op en dep wat van de verf weg.  Daarna maak ik een afdruk boven op de 1e witte laag.Er zit nog veel verf op de gelli-plate. Ik maak daarom een ghostprint op zwart papier. Je ziet dat de kleuren nu minder fel overkomen. De print vind ik zelf wel mooi.


Ik breng ook nog een 2de laag aan op de onderste laag , nu met fluorescerend roze en oranje. Ook maak ik weer een ghostprint op het zwarte print, met de restjes van de oranje en roze verf aan. De gebruikte verf is transparant, waardoor op de zwarte ondergrond deze verf nog wat minder gemakkelijk zichtbaar is. 


In de laatste laag gebruik ik silhouet masker van een kolibrie en delftsblauwe Ara verf. Ik breng dan een laagje verf aan op de gelli-plate en leg in de verf mijn maskertje. Dan maak ik een afdruk. 


Als ik het maasker van de gelli-plate afhaal, zie je nog een mooi laagje verf zitten. Deze druk ik ook al.
Waarbij het leuk is om te weten dat deze ondergrond is gemaakt door het afrollen van mijn brayer. De restjes verf maken een leuke ondergrond.


Hier heb ik dezelfde werkwijze weer toegepast. Dus 1e laag witte verf. 2de laag kleurtjes en met de 3de laag een masker. 


Na het weghalen van het masker blijft er nog veel verf over op de plate. Deze laat ik nu eerst goed drogen. 


Daarna breng ik een laag blauwe metallic laag verf aan. Ik breng de verf aan over de opgedroogde verf.
Deze natte laag zal bij het maken van een print de gedroogde laag meetrekken. 


Ook nu maak ik weer een afdruk op zwart papier. Ik vind zelf deze afdruk leuker dan de 1e print waar de lijnen erg scherp zijn. 

ik kijk uit naar jullie creaties op zwart papier

groetjes
Miranda