Where to find my creations?

You can find all my creations on Facebook which is more update. Here you will find tutorials and background information about my creations

donderdag 16 juni 2016

gelli printing project

Het blijft toch leuk om gelli prints die je hebt liggen te gebruiken in nieuwe projectjes. Zeker als je weinig tijd hebt om iets te maken, is het handig een stapeltje gereed te hebben. Bovendien vind ik het erg lastig om met de gelli-plate maar 1 print te maken. 

Ik heb deze fleurige achtergrond gemaakt met de gelli-plate en verschillende stansjes. In de eerste laag heb ik rondjes gebruikt en in de tweede laag bloemen. 
Breng een dun laagje verf aan en leg de stansjes in de verf en maak een print. Als je de stansjes verwijderd, zit er nog verf op de gelli-plate. Trek ook hiervan een print. Dit is de ghostprint en die heb ik gebruikt voor mijn project. 

De verf die ik heb gebruikt is van ARA, dit is een mooie kwaliteit verf die prettig werkt door de smeuïgheid.  


Hier een voorbeeld van de stansjes op de gelli-plate . Zorg dat je bij de tweede laag de vormen laat verspringen, zodat ze verspreid over je papier komen te staan en niet op elkaar. 

 
Ik heb voor dit project een Dylusions stempelset gebruikt, ingekleurd met Copic Markers. 


Dit is het eindresultaat. Aan de zijkant heb ik nog wat lijntjes gedoodled. De Molotow markers en /of de multiliners zijn hiervoor prima geschikt. En ze dekken goed op acrylverf. 

groetjes
Miranda

maandag 13 juni 2016

aquatwins, copic markers en kleurpotlood

Ok ik geef het toe, ik ben een art supply junkie....nieuwe materialen om mee te kleuren hebben een hoog heb-gehalte. Ik vind het altijd superleuk om materialen uit te proberen en om te kijken hoe ik het weer kan combineren met andere kleurmiddelen die ik heb. 
Dus toen de Aqua Twin Markers van Molotow uitkwamen zat ik te popelen om ze uit te proberen. En ik kan je vertellen, ze zijn megaleuk. De kleuren zijn prachtig, mooi en helder. Ze mengen onderling weer tot allerlei nieuwe kleuren. En met de lege markers die verkrijgbaar zijn, maak je gewoon een eigen marker met je favoriete gemengde kleur. Hoe handig en leuk is dat?


Wat ik zelf ook erg fijn vind, is dat de Aqua Twin markers navulbaar zijn. Als je marker leeg is hoef je dus geen nieuwe te kopen maar kan je de marker navullen, net als bij de Copic Markers. Maar met de navullingen kun je ook andere leuke dingen doen en dat wil ik jullie vandaag laten zien. 


Ik heb eerst een schets gemaakt op papier dat zowel geschikt is voor Copic Markers als voor aquarel. De Aquatwins zijn goed bruikbaar met veel water, maar dan moet je wel stevig papier gebruiken dat dit kan verwerken. 


Ik heb daarna met BV000 en BV00 de schaduwen aangegeven in de tekening. 


Daarna heb ik de huidskleur aangebracht. Ik heb hiervoor de volgende Copic Markers gebruikt: 
Huid - E50. 0000, 00, W1, 3, BV00, R00, BG0000
Ogen - YG 07,17,67
Lippen -E93,95, R00


Verder heb ik nog gebruikt:
Haren - BG11,13,15,18
Zeepaardjes - Y19,21, YR07, 09, 16, 18

Na de uitwerking met de Copic Markers heb ik meer details aangebracht met kleurpotlood.


Voor de achtergrond heb ik de Aqua Twin refills gebruikt. 


Op een apart bordje heb ik een aantal druppels Aqua Twin inkt gedruppeld, ik heb alle kleuren groen, blauw roze, geel  en paars gebruikt. Ik heb de achtergrond eerst vochtig gemaakt met een penseel dat veel vocht opneemt en daarna de inkt er in uit laten vloeien. Dat is nog een risicovol karweitje, want als je te dicht op de rand zit of teveel water gebruikt, kan de inkt doorlopen in je tekening. En op een paar plekjes is dit ook gebeurd.  Op sommige plekken is de inkt een beetje in de Copic inkt en kleurpotlood gelopen, gelukkig kon ik het op het einde nog herstellen. 

Als je dit wil voorkomen, kan je ook maskervloeistof gebruiken. 


Na een middagje spelen met de inkt, waarbij ik de kleuren in elkaar heb laten vloeien is dit het eindresultaat geworden. 
Het mooie van de Aqua Twin Marker is dat je de lastige plekjes met de marker zelf kunt inkleuren zodat je niet gelijk een heleboel inkt op één plek krijgt. 

De markers, maar ook de refills zijn gemakkelijk in gebruik en mengen tot mooie nieuwe kleurtjes. Kleine foutjes kun je gemakkelijk herstellen, waardoor het een prettig medium is om te gebruiken. 

groetjes
Mirandadonderdag 2 juni 2016

crafts and me challenge - shabby vintage

we have a new challenge over at Crafts and Me  challenge blog.
we have a wonderful new theme this month, shabby vintage and I have created this piece to inspire you a bit

being an art journaller I hardly ever use lace or other embellies on my pages so for this theme I choose to use shabby vintage colours  
the image is off course by Crafts and Me and it's a drawing by Sara Burrier , called Nature Sprite.and a close-up of the Nature Sprite coloured with Copic Markers.

tp oin our challenge and to get more inspiration go to our blog herehttp://craftsandmeinspiration.blogspot.nl/2016/06/june-challenge-anything-goes-with.html

TTFN
Miranda

woensdag 1 juni 2016

Gelli printing

Dit keer heb ik uit mijn stapel met achtergrondjes een paar leuke bij elkaar gezocht. na alle demo's heb ik inmiddels een aardig stapeltje gelli-prints liggen, altijd handig om snel iets te kunnen maken. 


Knip een paar stukken uit en maak een collage op een canvas board. Ik gebruik gel medium matte om alles goed vast te plakken. Deze gel medium droogt vlekkeloos en transparant op. 


Om het meer een geheel te laten lijken breng ik met een brayer een heel dun laagje gesso aan. Op een later moment heb ik met mijn vingers hier en daar ook nog wat kleur aangebracht. 


Als laatste heb ik nog wat washi tape en achtergrond stempels aangebracht. 


Op de voorgrond heb ik de leuke stempels van Dylusions gebruikt en een sticky back canvas velletje de stempels zijn boots are made for walking en the eyes have it .

see you next time
Miranda