Where to find my creations?

You can find all my creations on Facebook which is more update. Here you will find tutorials and background information about my creations

maandag 15 augustus 2016

gelliplate en image transfer

Vandaag wil ik jullie laten zien hoe je een leuke imagetransfer kunt maken op een gelli-plate achtergrond. Ik heb hiervoor een afbeelding gebruikt van Crafts and Me, maar je kunt natuurlijk ook een leuke foto van jezelf, de kinderen of huisdier gebruiken. Benodigheden:
een gelli-plate achtergrondje
een leuke print gemaakt op een laserjetprinter (inktjet werkt minder goed)
gel medium mat
een sprayflesje water
gesso


Als eerste heb ik de achtergrond weggescheurd. 


Leg de afbeelding onderste boven op je achtergrond en teken de vorm na. Als er in je afbeelding letters of cijfers zitten, maak dan een print in spiegelschrift, anders is je transfer niet leesbaar.


Vul de omtrek in met witte gesso. Hierdoor zal de afbeelding beter overkomen. Als je geen gesso gebruikt zijn alleen de zwarte delen van de print zichtbaar. De rest is dan doorzichtig. 


Smeer een laag matte gel medium op de afbeelding en laat deze drogen. Smeer ook het witte gedeelte op de achtergrond in met gelmedium. 
Smeer daarna nogmaals de afbeelding in met dikke laag gel medium en leg de afbeelding op het witte gedeelte van je achtergrond.
Wrijf de lucht er onderuit en laat goed drogen, bij voorkeur een nacht.


Spray  water op de afbeelding. laat dit even intrekken.....


..... en wrijf dan met je vinger het papier er af.
Laat tussendoor even drogen. Als de afbeelding weer wit wordt, heb je nog niet alle papier er afgewreven. Spray er weer water over en wrijf de rest van het papier weg. 


Uiteindelijk heb ik 3x water gesprayd om de restjes weg te wrijven. 
Je achtergrond zit er nu zo uit. 


Ik heb er uiteindelijk een art journal pagina mee gemaakt. De rand en tekst zijn geschreven met de Molotow Liquid Chrome marker.

groetjes en tot de volgende keer

Miranda
Geen opmerkingen: